Depistare anticorpi
Sars-CoV-2

Testare cantitativa anticorpi
Proteina Spike-RBD IgG: 150 lei

Diferenta dintre testele pentru COVID-19 (Coronavirus)

Testul Real Time PCR Sars-CoV-2 (COVID-19)

Acest test foloseste un betisor lung si flexibil cu un tampon steril in varf (recoltor) pentru a colecta material, inclusiv bucati fizice de coronavirus, din partea din spate a nasului, unde se intalneste cu gatul. 

Un rezultat pozitiv indica prezenta materialului genetic viral, dar nu indica faptul ca sunt prezente si infectii bacteriene sau de alta natura.

Un rezultat negativ indica faptul ca virusul SARS-CoV2 care cauzeaza boala COVID-19 nu a fost gasit. Este posibil sa aveti un nivel foarte scazut al virusului in organism, cu un rezultat negativ al testului.

Acest test este necesar pentru a identifica prezenta virusului SARS-CoV-2 care cauzeaza boala COVID-19.

Test anticorpi (serologie) Sars-CoV-2 (COVID-19)

Acesta este un test de sange. Este conceput pentru a detecta anticorpi (imunoglobuline, IgG si IgM) impotriva coronavirusului care provoaca boala numita COVID-19. Anticorpii sunt proteine produse de sistemul imunitar ca raspuns la o infectie si sunt specifice acelei infectii. Acestea se gasesc in partea lichida a probelor de sange, care se numeste ser sau plasma, in functie de prezenta factorilor de coagulare. IgM si IgG pot fi comandate impreuna sau separat.

Efectuarea unui test anticorp este util daca:

  • medicul dumneavoastra de familie considera ca este posibil sa fiti expus la coronavirusul care cauzeaza COVID – 19 pe baza semnelor si simptomelor actuale sau anterioare (de exemplu, febra, tuse, dificultati de respiratie);
  • locuiti sau ati călătorit recent intr-un loc in care se stie ca se produce transmiterea COVID-19;
  • ati fost în contact strans cu o persoana suspectata sau confirmata de COVID-19; sau v-ati recuperat dupa boala provocata de COVID-19.

Solicita acum o programare pentru testarea anticorpilor

Alege una dintre variantele de analize. Testeaza-te!

Testare cantitativa anticorpi SARS-CoV-2 Proteina Spike-RBD IgG

Pret : 150 lei

Anticorpi Sars-CoV-2 IgM

Pret : 90 lei

Ce este testul de detectare a anticorpilor COVID-19 IgG?

Ce este testul de detectare a anticorpilor COVID-19 – IgG?

Testul este conceput pentru a detecta anticorpi (cunoscuti si ca imunoglobuline) impotriva virusului care provoaca COVID-19. Anticorpii sunt proteine produse de sistemul imunitar ca răspuns la o infectie si sunt specifice acesteia.

Acest test detecteaza anticorpii IgG care se dezvolta la majoritatea pacientilor in decurs de 7 pana la 10 zile dupa primele simptome COVID-19.

Anticorpii IgG raman in sange dupa ce a trecut infectia si indica faptul ca dumneavoastra este posibil sa fi avut COVID-19 in trecutul recent si sa fi dezvoltat anticorpi care va pot proteja in viitor. 

Aceasta testare va poate ajuta sa aflati daca este posibil sa aveti anticorpi impotriva COVID-19.

Daca aveti un rezultat pozitiv al testului (sunt detectati anticorpi), este posibil sa fi fost infectat cu virusul care cauzeaza COVID-19 la un moment dat in trecut. Exista inca sanse ca anticorpii sa indice o infectie anterioara cauzata de alte coronavirusuri. Aceste alte coronavirusuri provoaca raceala comuna. Exista, de asemenea, o mica sansa ca un rezultat pozitiv sa fie incorect – fals pozitiv.
Prezenta IgG sugereaza ca infectia a fost prezenta in organism cu saptamani, pana la luni in trecut, si faptul ca, probabil, nu mai sunteti infectios. IgG indica, de asemenea, ca este posibil sa aveti o anumita imunitate la virus, desi nu exista certitudine in acest sens. 

Un rezultat negativ al testului inseamna ca anticorpii impotriva virusului care cauzeaza COVID-19 nu au fost gasiti in sangele dumneavoastraCu toate acestea, este posibil ca acest test sa dea un rezultat negativ care este incorect (fals negativ) la unii oameni.

Un rezultat negativ poate aparea daca sunteti testat la inceputul bolii si corpul dumneavoastra nu a avut timp sa produca anticorpi impotriva infectiei. Aceasta inseamna ca este posibil sa aveti in continuare COVID-19, chiar daca testul este negativ. 

Ce este testul de detectare a anticorpilor COVID-19 IgM?

Ce este testul de detectare a anticorpilor COVID-19 – IgM?

Proba dumneavoastra de sange va fi testata pentru imunoglobulina M (IgM).
Acest test detecteaza anticorpii IgM, care este, de obicei, primul anticorp produs de sistemul imunitar atunci cand un virus ataca sistemul imunitar.

Un test pozitiv IgM indica faptul ca este posibil sa fi fost infectat si ca sistemul imunitar a inceput sa raspunda la virus. Cand se detecteaza IgM, este posibil sa fiti infectat sau sa fiti recent recuperat dupa boala provocata de COVID-19.

Rezultatele acestui test pot ajuta la limitarea raspandirii COVID-19 in cadrul familiei dumneavoastra sau in colectivitatea in care activati.

Un rezultat pozitiv al testului IgM sugereaza ca infectia s-a produs in ultimele saptamani. De asemenea, sugereaza faptul ca ati putea fi inca contagios pentru altii. 
Medicul dumneavoastra va stabili modalitatea cea mai buna de a va îngriji pe baza rezultatelor testului precum si a altor elemente din istoricul medical, inclusiv orice simptome anterioare.
Un rezultat negativ al testului IgM indica faptul ca anticorpii împotriva virusului care cauzeaza COVID-19 nu au fost gasiti in sangele dumneavoastra. Cu toate acestea, este posibil ca acest test sa dea un rezultat negativ care este incorect (fals negativ).
Un rezultat negativ poate aparea si daca sunteti testat la inceputul bolii si corpul dumneavoastra nu a avut timp sa produca anticorpi impotriva infectiei. De aceea, este posibil sa aveti in continuare COVID-19, chiar daca testul este negativ.

Programari pentru testare Covid 19 :

0735.400.303

Scroll to top